ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

ZAKINTOS - otok najljepših plaža

Ako se neki od otoka može pohvaliti najljepšim plažama, to je onda Zakintos. U nastavku vam donosimo 5 najatraktivnijih plaža Zakintosa, iako ih ovaj otok skriva mnogo više.

Slika 1. Navagio
#1
Navagio (Shipwreck) – ovo je zasigurno najljepša i najfotografiranija plaža na Zakintosu. Kada kažete Zakintos, pomislite upravo na sliku prekrasnog tirkiznog mora koje miluje sitni pijesak skrivene plaže na kojoj se nalazi popularni nasukani brod. Da, to je ona plaža sa svih razglednica i, vjerujte, nije nikakav photoshop. J Nažalost ili nasreću, do ove plaže se jedino može doći brodom jer ju okružuju visoke strme stijene. Upravo zbog ovih bijelih vapnenačkih stijena, boja mora je neopisivo plava kakvu se rijetko gdje može vidjeti.

Slika 2. Agios Nicolaus
#2
Agios Nicolaus – plaža na sjevernom dijelu otoka svoje ime je dobila po malenoj kapelici koja se nalazi na lijevoj strani plaže. Ovo je definitivno najživlja i turistički najposjećenija plaža na Zakintosu prepuna zabave i vodenih sportova. Većinu ove dugačke pješčane plaže zauzimaju ležaljke i suncobrane dok na desnoj strani plaže možete pronaći nešto mirniji kutak za sebe. Na plaži se također nalazi odličan restoran i beach bar, odakle dopire odlična, vrlo prikladna, nazovimo ju „beach“ glazba zbog koje ćete čak poželjeti zaljuljati bokovima i počastiti konobara J Pretežno se ovdje okupljaju mladi i mlade obitelji s djecom.

Slika 3. Gerakas plaža
#3
Gerakas – ovo je također jedna od najatraktivnijih plaža Zakintosa poznata po tirkiznome moru i zlatnom pijesku. Ova dugačka pješčana plaža nalazi se u zaljevu južno od glavnog grada Zakintosa i zaštićena je okolnim stijenama što daje osjećaj izolacije. Gerakas je jedna od najljepših primjera prirodne ljepote, a također pruža utočiste kornjačama caretta caretta. Nedaleko od plaže nalazi se i besplatan parking.

Slika 4. Uvala na jugu otoka
#4
Slika 5. Špilje
Modre špilje i šljunčane uvalice – zaplovite brodom do Kerijevih špilja na jugu otoka. Osim čudesnih formacija stijena i litica koje su stvorile prekrasne manje i veće špilje, ovdje se nalaze i brojne šljunčane uvalice gdje možete stati i okupati se na osami.




Slika 6. Kalamaki
#5
Kalamaki – odmah uz mjesto Laganas odakle se prostire jedna od najdužih pješčanih plaža na otoku, ova plaža istoimenog mirnijeg mjesta nudi sve potrebne turističke sadržaje. Impresivne formacije stijena koje je okružuju zajedno s prekrasnim okolnim zelenilom nude zaista šarmantnu atmosferu. Na sredini plaže nalaze se turistički sadržaji, a iza plaže je i odličan bar. 

Nema komentara:

Objavi komentar